PL GB DE CZ
Konsultacje Społeczne - Lokalna Strategia Rozwoju na lata 2015-2022

2015-07-27 09:34:16

Zachęcamy wszystkich mieszkańców obszaru działania LGD Partnerstwo Ducha Gór do włączenia się w proces opracowania nowej Lokalnej Strategii Rozwoju dla naszego obszaru.

 

 

więcej >>

Aktualności i wydarzenia od dnia 01.11.2012r. prowadzone są na stronie głównej Lokalnej Grupy Działania Partnerstwo Ducha Gór

2012-11-06 14:05:06

więcej >>

Uwaga!!! Zmiana adresu biura LGD Partnerstwo Ducha Gór

2012-10-15 08:00:57

Nowy adres:

ul. Konstytucji 3 Maja 25

58-540 Karpacz

Kontakt telefoniczny możliwy pod numerem 699 953 058

więcej >>

Wędrówki po Krainie Ducha Gór

2012-09-25 13:02:39

Wszelkie informacje o Wędrówkach po Krainie Ducha Gór znajdują się z zakładce Program Leader/Święto Ducha Gór lub po kliknięciu na poniższy link

http://www.konkursy.duchgor.org/pl/102/swieto-ducha-gor/

więcej >>

Po Kiermaszu Wiosennym w Łomnicy

2012-03-19 10:58:25

I po Kiermaszu...

więcej >>

Wystawa grafik z kolekcji Haselbacha „Podróże w czasie”

2012-02-14 15:55:50

Zapraszamy na wystawę w Pałacu Paulinum

więcej >>

Spotkanie wymiany doświadczeń LGD w dniach 30-31.01.2012 roku Karczowiska.

2012-02-08 08:32:27

Krótka relacja z wyjazdu przedstawicieli LGD Partnerstwo Ducha Gór

więcej >>

II Karkonoski Zjazd Saniami Rogatymi w Jagniątkowie

2012-02-07 12:30:56

Zaproszenie na wydarzenie w dniu 11 lutego

więcej >>

Wyszukiwarka
Szukaj w serwisie:

PIFE
Wsie Polskie
MRiRW
ARiMR
PROW
UE
logo DS
KSOW
FIO
NGO
Regionalne Produkty Kulinarne

Mleko kozie
Gospodarstwo agroturystyczne , Bogdan Andrzejewicz

58-533 Bukowiec, ul. Wiejska 38,

tel. +48 (0) 75 718 28 21

Ciasto domowej roboty
Gospodarstwo agroturystyczne „Pod Jaworem“, Helena Paszek

58-533 Bukowiec, ul. Tokarska 6,
tel. +48 (0)75 718 32 97, +48 (0) 696 144 980,

Sery z mleka krowiego, tłuste – podstawa do wyrobu pierogów i wypieku serników. Kazimierz Drobny

58-533 Dąbrowica 48
tel.+48 (0) 75 713 01 50,

ankadrobna@op.pl

 

Chleb orkiszowy, ser, masło, śmietana

Agnieszka Konobrodzka,

58-520 Trzcińsko 68,
tel.  +48 (0) 603 551 536 ,
kruszynka491@wp.pl

 

Produkty rolne, warzywa, owoce, soki, przetwory
Gospodarstwo agroturystyczne „Ananda Putta Bhumi”

58-535 Głębock 37,

tel. +48 (0) 75 761 07 16

Suszone zioła, mięta, tymianek, lubczyk, oregano.

Elżbieta Sztul, 58-533 Gruszków 45

tel.+48 (0) 75 718 60 54

 

Kozie sery, swojski chleb
Agroturystyka Pure Poland,

Mirosław Brejo, 58-520 Janowice Wielkie, ul. Leśna 10,
tel. +48 (0) 75 751 52 20, +48 (0) 693 700 017

Porterówka - mocny napój alkoholowy wypracowany latami wg ściśle tajnej recepty
Gospodarstwo agroturystyczne „Karioka“, Damian Dąbek,

58-533 Karpniki, ul. Rudawska 63,

tel.+48 (0) 75 713 72 27

Sery kozie, ser żółty twardy, bryndza,ponadto pasztety z królika, pikle z cukinii i kabaczka. Sernik z sera koziego, dietetyczny,pieczony bez grama tłuszczu
Zagroda Ekologiczna „KOZIA ŁĄKA” Bożena i Daniel Sokołowscy

58-533 Łomnica, ul. Lipowa 3,

tel. +48 (0) 608 554 571, +48 (0) 602 779 383,
www.kopa.pl, kozialaka@kopa.pl

Wyroby wędliniarskie, kiełbasa z dzika,pasieka – miody i nalewki
Gospodarstwo agroturystyczne „Pod Dębami“, Krzysztof Szczypiński

58-533 Łomnica, ul. Świerczewskiego 72,
tel. +48 (0) 609 930 812

 

Chleb

Zajazd Piastów Piechowice
tel. (75) 643-68-41

504 050 743

monika.rudzik@yahoo.pl


Dżemy pałacowe
Pałac Łomnica „Dom Wdowy“

58-533 Łomnica, ul. Karpnicka 3,

tel.+48 (0) 75 713 04 60,

www.palac-lomnica.pl

 

Herbaty ziołowe z ręcznie zbieranych ziół z terenu gospodarstwa ekologicznego. Olejek z kwiatu dziurawca macerowany, kwiat dziurawca w oleju lnianym lub w oliwie z oliwek, mieszanki sporządzane według starych receptur. Ponadto dla gości gospodarstwa potrawy i przetwory ekologiczne.
Prowadzenie warsztatów zielarskich, Katarzyna Koncewicz

58-520 Mniszków 45,

tel.+48 (0) 75 751 57 29, +48 (0) 503 919 245,

mandala@onet.eu

Wina domowe wytwarzane tradycyjną domową metodą z własnych owoców ( czarna porzeczka, malina, winogron)
Gospodarstwo agroturystyczne „Monika“, Janusz Kalisz

58-533 Mysłakowice, ul. Łokietka 10c,
tel. +48 (0) 75 713 10 88, +48 (0) 604 262 545,

Smalec karkonoski wg oryginalnej receptury, przygotowywany z najlepszych produktów
Gospodarstwo agroturystyczne „Pod Śnieżką“,Maria Szorkin

58-533 Mysłakowice, ul. Starowiejska 8a
tel. +48 (0) 75 713 12 66

Powidła śliwkowe „Tyrolka do potęgi 9A“. Powidła wytwarzane ze starej odmiany śliwki węgierki z własnego ogrodu, smażone w sposób tradycyjny, w żeliwnym naczyniu na kuchni opalanej drewnem. Smak cierpko-słodki, doskonały do pierników, rogalików i mazurka. Drugim produktem są własnoręcznie pieczone rogaliki z nadzieniem śliwkowym i polewą o smaku rumowym

Maria Patejuk Stenzel,

58-533 Mysłakowice, ul. Daszyńskiego 9A,

tel.+48 (0) 75 753 38 26

Poncz - napój alkoholowy na bazie wina, rumu, świeżych owoców (pomarańcze, mandarynki, limonki) i przypraw korzennych
Gospodarstwo agroturystyczne „U Luizy”, Zofia Szydłowska

58-533 Mysłakowice, ul. Wojska Polskiego 29A,
tel. +48 (0) 75 713 14 64,

www.uluizy.pl, info@uluizy.pl

Wyrób okazjonalny potraw: ciasta, pierogi na porcje, bigos, żurek
Koło Gospodyń Wiejskich

58-533 Mysłakowice, ul. Fabryczna 1,
tel. +48 (0) 75 643 91 29

Zdrowy chleb naturalny, wypiekany tradycyjną metodą sprzed 200 lat, ciasta i ciastka
Wypiek w środy i niedziele, Krzysztof Wdowiński

58-562 Podgórzyn, ul. Żołnierska 6
tel. +48 (0) 75 762 15 48,

wdowinski.k@wp.pl

 

Zajazd Piastów S.C
58-573 Piechowice, Parking Piastów

www.zajazdpiastow.pl, restauracja@zajazdpiastów.pl

„Dobry chleb” - chleb pieczony wg tradycyjnych przepisów na zakwasie z mąk mieszanych: żytniej, razowej i pszennej z dodatkiem słonecznika i siemienia oraz solą morską. Chleb jest wyrabiany ręcznie.

 

Wyrób wędlin
Gospodarstwo agroturystyczne „Chata Mikołaja”, Katarzyna Krawczyk Demczuk

58-562 Podgórzyn, ul. Bujwida 22a,

tel. +48 (0) 75 762 17 76

Pieczenie prosiaka
Gospodarstwo agroturystyczne „Sokolnik”, Łukasz Pieczychlebek

58-520 Radomierz 1
tel. +48 (0) 75 751 51 93, +48 (0) 693 378 108

Kozie sery, ciasta domowe
Gospodarstwo ekoturystyczne „Eko-Farm“, Małgorzata i Piotr Selwit

58-564 Sosnówka, ul. Tyrolska 9,

tel. +48 (0) 75 761 06 18

Ser, mleko, owoce, warzywa, przetwory
Gospodarstwo agroturystyczne „Koniczynka”, Ryszard Gazdowicz

58-564 Sosnówka, ul. Liczyrzepy 1,

tel. +48 (0) 75 761 03 87

Producent surówek warzywnych i przetworów (dostępne 23 rodzaje surówek)
Certyfikat HUCP i ISO 9001:2001
Gospodarstwo agroturystyczne, Bernard Trubiłowicz

58-535 Ściegny 93,

tel. +48 (0) 75 761 63 77

Wypiek domków z piernika o różnych wielkościach, kolorach, kształtach, zgodnie z zamówieniem klienta, ozdoby piernikowe, serca z piernika
Marcin Goetz

58-520 Trzcińsko 21,
tel. +48 (0) 75 751 51 05, +48 (0) 606 466 465

Królik w śmietanie.
Gospodarstwo agroturystyczne „U Bola”, Bolesław Bałuczyński

58-520 Trzcińsko 91,

tel. +48 (0) 75 751 56 33

Miody
Gospodarstwo agroturystyczne „Widok“, Jadwiga i Czesław Błachut

58-533 Bukowiec, ul. Robotnicza 31, tel. +48 (0) 75 718 33 34
Gospodarze oferują miód wielokwiatowy.

Pasieka Gruszków, Krystyna Lorek
58-533 Gruszków 113, tel.+48 (0) 75 718 60 35
Pasieka istniejąca od 1997 r. w Rudawskim Parku Krajobrazowym oferuje miód wielokwiatowy, spadziowy i lipowy, pochodzący z czystego ekologicznie obszaru.

Pasieka Andrzeja Paniczaka
58-520 Janowice Wielkie, ul. Demokratów 10,
tel. +48 (0) 605 279 543
Różne rodzaje miodu, wosk, świeczki, propolis, pyłek do ssania w ramkach. Warsztaty miodu dla grup.

Miody z Rudawskiej pasieki, Henryk Rożko
58-520 Mniszków 48,

tel. +48 (0) 663 911 321
Sprzedaż miodu prosto z pasieki z czystych terenów Rudawskiego Parku Krajobrazowego.

Pasieka Adama Poniatowskiego

58-520 Mniszków 6,

tel.+48 (0) 75 751 51 97,

artonax@02.pl
Miód ekologiczny, spadziowy i nektarowo-spadziowy.

Pasieka Tadeusza Masełko
58-533 Mysłakowice, ul. Daszyńskiego 4/1,
tel. +48 (0) 75 713 08 06
Pasieka stacjonarna, produkcja miodu wiosennego, nektarowo-lipowego, nektarowo-gryczanego, nektarowo-nawłociowego, kit pszczeli (propolis), pyłek kwiatowy.

Pasieka Jerzego Tukajło
58-533 Mysłakowice, ul. Daszyńskiego 5a,
tel. +48 (0) 75 713 12 74
Produkcja miodu z lipy i nawłoci.

Pasieka Stanisława Zacharzewskiego
58-562 Podgórzyn, ul. Żołnierska 118a, tel. +48 (0) 75 762 13 32
Polecane miody: rzepakowy, z lipy, spadziowy, gryczany, wrzosowy i z kwiatu nawłoci.

Pasieka Witosza, Marcin Pietraszek
58-500 Staniszów 13,
tel. +48 (0) 605 037 519, +48 (0) 503 027 373
Produkty z pasieki „Witosza“ są wytwarzane zgodnie z normą PN-88/A-77626. Szeroki asortyment wysokiej jakości. Produkty miodopochodne (pyłek pszczeli, propolis i odsklepiny które są polecane przy paradontozie).

Pasieka Grzegorza Piotrowicza
58-500 Staniszów 105,
tel. +48 (0) 75 755 83 93, +48 (0) 695 604 949,

apis@wp.pl

Pasieka Andrzeja Moszczańskiego
58-540 Ściegny 85,

tel. +48 (0) 75 761 85 73, +48 (0) 508 269 512,

eamoszczenscy@poczta.fm
Pasieka stacjonarna w pobliżu terenów leśnych i pięknego sadu owocowego. Specjalizacja w produkcji miodu w tym
z mleczu, który to miód ma właściwości lecznicze i szczególnie doceniany jest w Alpach szwajcarskich, jako naturalny specyfik leczniczy.